Kostprijs website

De kostprijs voor een website gezocht? Waarschijnlijk ben je van plan om een website te laten maken? Je zocht via Google naar wat prijzen, het is aan te raden om zeker verschillende offertes te vragen want er zit heel wat verschil in de kostprijs van een website!

Kostprijs website in 2019?

Een ondernemer heeft bij drie webdesign bedrijven een offerte gevraagd om zijn website te ontwerpen. indienen. Hij leverde bij de drie ontwikkelaars hetzelfde document in met zijn eis,  doelen en functies van de website  Een week later ontvangt hij van de drie web-ontwikkelaars een offerte met de schatting van de kostprijs.

Bij de eerste was de ontwikkeling van de website geprijsd op € 3000, bij de 2 de een prijs van € 7000 en de  derde webdesigner schatte het design op 12000 euro.

Geloof het of niet, wij horen vaak verhalen als deze. Een ondernemer uit Aalst stuurde ons vier voorstellen die ze had gekregen en vroeg ons om de verschillen in de prijsvorming te verklaren. Ga je prijsoffertes vragen bij webdesigners, krijg je steeds andere prijzen en helaas weten de meeste ondernemers niet waar de verschillen liggen.

We proberen hier een analyse te geven over de website Kosten voor 2015, zo krijg je een beter beeld van de website schattingen.

Let op: Als we zeggen “kleine zakelijke website” praten we over een informatieve website, bestaande uit ongeveer 5 tot 10 pagina’s waarin de content voorzien wordt alsook de social media koppelingen, analytics integratie …

Basic Website kosten

De is de gemiddelde prijs die wij rekenen voor een basis website. De kostprijs  van een klein bedrijf website.

 • Domein naam, hosting en gebruik van het CMS systeem 200/jaar
 • Web Planning, ontwerp van het design  – ongeveer 60 uur en maximaal,
 • Vervolg Website Onderhoud – tussen de 100 en 500 euro per jaar (afhankelijk van het aantal / soort updates )
 • Zoekmachine optimalisatie – 100 tot 4000 euro (afhankelijk van hoeveel landingspagina’s)

Belangrijke factoren die bijdragen aan de website kosten

Bij de voorbereiding van de web design kosten, stellen we ons de volgende vragen:

Is dit een nieuwe website of een herontwerp van een bestaande site?
Heeft u een blog of een content management systeem (CMS) nodig?
Hebben jullie foto’s klaar voor de site?
Wilt u de site responsie voor mobiele en tablets?
Heeft u multimedia-elementen (Flash, video, etc.) op de site nodig?
Hoe veel inhoud heb je momenteel en hoeveel moet er nog worden gemaakt?
Heeft u behoefte aan andere speciale functies, zoals social media kanalen, SEO (search engine optimization) of e-commerce?
Wie gaat de site onderhouden nadat het is gelanceerd?

Hieronder gaan we in deze items wat meer in detail en geven we een schatting van hoeveel budget je moet voorzien. De vermelde prijzen zijn schattingen op basis van onze jaren ervaring in het ontwerpen en bouwen van zakelijke websites. De prijzen zullen variëren afhankelijk van uw specifieke wensen.

Nieuwe sites kosten vaak meer dan Redesigns

Als we starten met het ontwerpen van een nieuwe website moeten we vanuit het niets beginnen. Heb je reeds een bestaande website in WordPress kunnen wij deze voorzien van een nieuwe layout.  Redesign is meestal 50% goedkoper, dankzij WordPress kunnen gemakkelijk en razendsnel u website voorzien van een nieuwe stijl!

Discovery and Documentation

Voor het beste resultaat moeten alle nieuwe websites beginnen met een vereiste “ontdekking en documentatie” proces. Dit proces omvat drie belangrijke elementen:

 1. Online merk
 2. Website structuur
 3. website functionaliteit

We denken dat dit proces essentieel is,  omdat het helpt aan de verwachtingen potentiële frustraties vermindert. Eenvoudige zakelijke websites waarin de klant een solide idee heeft van wat hij of zij wil kunnen door een minimale hoeveelheid van documentatie, voor vast bedrag gemaakt worden. Voor meer complexe websites kunnen weken van vergaderingen aan vooraf gaan. Daarnaast is er de creatie van vele gedetailleerde documenten nodig om het project volledig te bepalen.

Interface Design

Het interface design of de “look-and-feel ‘ van uw website bevat de branding, al uw foto’s en afbeeldingen, zelfs uw pagina-indelingen. Ga er niet vanuit dat als u al een op voorhand gemaakte template koopt dat u geen beelden of layouts moet toevoegen. Interface design is meestal een iteratief proces, wat betekent dat de ontwerper u zal tonen welke verschillende opties er zijn en vervolgens op basis van uw feedback tot een goedgekeurd ontwerp zal komen. Voor een standaard website ligt het budget tussen de € 600 en €  3500 ( vanaf het concept tot het definitieve ontwerp).

Afbeeldingen en Graphics

De kosten voor beelden en foto’s integreren kan variëren van € 5 per stuk voor goedkope beelden tot honderden euro’s elk voor aangepaste of high-end beelden. Integratie van passende graphics kan een enorm verschil maken in de effectiviteit van uw website . Reken ten minste € 100 voor beelden. Vergeet niet dat een goede ontwerper goede beelden kan realiseren. Maar dat is niet alles. In sommige gevallen moeten we pictogrammen en knoppen in een ontwerp complimenteren. Voeg € 50 van het budget toe voor deze grafische elementen.

Mobile en Responsive Design Kosten

Omdat mobiele apparaten cruciaal geworden zijn voor online succes, moet uw webdesign ontwerp op zijn minst mobiele-vriendelijk zijn. Een website moet nu eenmaal responsive zijn, wat betekent zodanig ontworpen zodat de lay-out zich automatisch zal aanpassen en gemakkelijk op apparaten zoals : smartphones, tablets en desktop / laptop computers te kezen zijn. Het creëren van een responsive design kan 20% tot 30% meer dan een site die uitsluitend is ontworpen voor een desktop webbrowser (de prijs van de vooruitgang) kosten. Deze extra kosten kunnen worden toegerekend aan de extra inspanning die designer moeten maken. Tot slot zijn er meer testen nodig voordat de site klaar is om te starten. Alle websites die bij ons de deur uitgaan bevatten een responsive design!

Kosten voor content schrijven

Als het gaat om het toevoegen van inhoud, de minst dure model voor kleine ondernemers is om alle inhoud op hun einde te maken en steek deze in de site via een content management systeem (CMS). De meeste ontwerpers hebben geen probleem met het leveren van een blanco ontwerp template dat de klant nadien kan vullen met tekst en afbeeldingen. Wij kunnen tevens de inhoud toe te voegen en de lay-out ontwerpen met tekst en foto’s daarvoor moet je budget voorzien tussen € 75 tot € 150 per pagina.

Kostprijs voor speciale funties

Speciale functies brengen vaak extra kosten. Een zijn oneindig veel extra functies beschikbaar die webdesigners kunnen integreren in uw website. Sommige functies kunnen worden “opgenomen” in uw website kader – maar pas op, alleen maar omdat ze zijn “opgenomen”, betekent het niet dat ze functioneel zijn op de manier waarop je zou willen. De schattingen hieronder weerspiegelen de algemene eisen die klanten kunnen hebben, veel factoren kunnen de kosten nog hoger maken.

 • CMS (Content Management Systems) – Voor klanten die hun website willen aanpassen,  de webdesigner zal alles integreren en via het CMS kan de klant alles beheren. Wij werken met WordPress een zeer gebruiksvriendelijke CMS oplossingen. De kosten voor het integreren en aanpassen van een CMS kan variëren van € 1000 tot € 5000.
 •  Blog – Veel klanten vragen om een blog (WordPress of iets dergelijks) in hun website, aangepast aan de branding en het ontwerp van hun website weer te geven. Een blog toevoegen varieert van € 500 tot $ 1000
 • Gerichte Landing – Landing pagina’s zijn pagina’s die een specifiek product of dienst zullen promoten. Ze worden per zoekwoord gemaakt met de bedoeling om in Google gevonden te worden. We kunnen deze pagina’s ontwerpen en maken, voor een pakket van 10 pagina’s betaal je € 750.
 •  SEO (on-page optimalisatie, off-page optimalisatie onderwerping aan zoekmachines, enz.): € 500 tot $ 4000
 • € 500 tot € 2000: – Social media social media netwerk profiel (Twitter, Facebook, YouTube,  Google+, LinkedIn, etc.) maken en beheren

Hoeveel kost een website?

De meeste webdesigners die websites ontwerpen, ontwikkelen en lanceren een site tussen de € 2500 en € 10.000. Met behulp van de a la carte schattingen hierboven kunt u zien hoe snel elementen en functionaliteit zich optellen. Een andere manier om tot een prijs te komen is:

 • 15% Planning
 • 25% Ontwerp
 • 40% Programmering
 • 20% Project Management 
   

Websites allen kunnen zich niet handhaven. De beste websites zijn websites die regelmatig van strategie aanpassen en geactualiseerd worden. Website onderhoud is iets dat de meeste bedrijven vergeten of denken dat ze zelf kunnen doen. Maar als uzelf een pagina per ongeluk gaat verwijderen verliest u acht uur werk, terwijl je probeert om alles terug up en running te krijgen zou u eigenlijk beter je geld besteden aan een onderhoudscontract. Zorg ervoor dat u met een webdesigner werkt die ook het onderhoud van u site voor zijn rekening wil nemen, want velen willen niet worden lastig gevallen met klanten die bellen met kleine aanpassingen.
Onderhoudscontracten variëren sterk, afhankelijk van wat je mag verwachten van de firma. Voor een grote website moet u minimum van € 1000 per jaar rekenen voor het onderhoud. In dat onderhoud zit het plaatsen van foto’s, updaten van de site, het toevoegen van nieuwe inhoud, het onderhouden van sociale media of nieuwsbrieven, enz.
Nog een laatste opmerking. Uw website is een belangrijk deel van uw bedrijf, het is uw visitekaartje, kijk niet op één euro voor het ontwerp en de ontwikkeling. Want een goede website betaald zich zeer snel terug.

Hoeveel kost dan een website?

Voor een complete website bij ons mag u een bedrag rekenen tussen € 599 en € 2999. Kijk hieronder naar onze pakketten. Uw budget zal worden gebaseerd op de strategische behoeften van uw bedrijf. Wil u graag wat meer info of een offerte ga dan naar onze contactpagina, u kunt ons ook bellen op 0495/21 45 83 of mailen via : info@seobureau.be. Wij behandelen u aanvraag binnen de 24 u.

Dit zijn onze website pakketten

prijzen