Bescherm uw website met SSL-certificaten

Bescherm uw website met SSL-certificaten

Bescherm uw website met SSL-certificaten. Als u op zoek bent naar manieren om uw website te beschermen, kunt u overwegen een SSL-certificaat aan te schaffen. Een SSL-certificaat is een soort beveiligingscertificaat een camerasysteem dus waarmee gebruikers kunnen controleren of de site geverifieerd is.

SSL is de opvolger van de Secure Sockets Layer van Netscape.

Het Secure Sockets Layer (SSL) protocol werd voor het eerst ontwikkeld door Netscape in de vroege jaren ’90. Het werd ontworpen om een beveiligde verbinding tot stand te brengen tussen een webserver en een apparaat van de gebruiker. Deze beveiligde verbinding beschermt de integriteit van gegevens en privé-informatie die wordt verzonden.

In 1995 werd SSL uitgebracht als een protocol dat kon worden gebruikt om berichten te versleutelen. Het werd echter geplaagd door aanzienlijke veiligheidsgebreken. Een jaar later werd het protocol opnieuw ontworpen, wat leidde tot versie 3.0. Deze nieuwe functies verbeterden de vorige beveiligingsversies, en het wordt nu op grote schaal gebruikt.

Secure Sockets Layer is een fundamentele technologie voor het internet. Het biedt encryptie en authenticatie voor het web. Tegenwoordig ondersteunen de meeste webbrowsers het SSL-protocol. U kunt deze versleuteling gebruiken om gevoelige informatie zoals kredietkaartnummers door te geven.

SSL-certificaten bieden dezelfde functionaliteit, maar in verschillende toepassingsgebieden

SSL-certificaten zijn nodig om gevoelige gegevens zoals kredietkaartinformatie te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Een digitaal certificaat kan ook helpen bij de bestrijding van phishing-zwendel, die in het digitale tijdperk veel voorkomt. Het verkrijgen van een geldig certificaat is echter niet de enige stap om uw online bedrijf te beschermen tegen hackers en fraudeurs.

U kunt kiezen uit verschillende soorten certificaten, van gratis tot duurdere modellen. Deze zijn gebaseerd op verschillende encryptiemethoden en worden gebruikt om de gegevensoverdracht tussen een webbrowser en een webserver te beveiligen.

In het algemeen is het veiligste SSL-certificaat een particulier of dedicated certificaat. Dit type certificaat vereist een bewijs van eigendom van de domeinnaam. Dedicated/private SSL-certificaten zijn duurder, maar bieden het hoogste beveiligingsniveau en zijn daarom de financiële investering waard.

DV-certificaat verifieert dat het domein overeenkomt met een bepaalde openbare sleutel
Domain Validated (DV) certificaten zijn de minst veilige van alle SSL-certificaten. Ze vereisen dat u bewijst dat u controle heeft over het domein en zijn publieke sleutel. Hoewel het gemakkelijk is om deze certificaten te verkrijgen, kunt u ze beter vermijden.

DV-certificaten zijn het minst dure type, en ze worden vaak gebruikt voor blogs, forums en andere informatieve websites. Ze zijn echter niet geschikt voor eCommerce websites.

Organization Validated (OV) SSL-certificaten zijn geavanceerder. Deze certificaten controleren of de organisatie waarvoor u het certificaat aanvraagt ook daadwerkelijk de eigenaar is van de URL. OV SSL-certificaten vereisen doorgaans extra verificatiestappen, waaronder de locatie en naam van het bedrijf, evenals de juridische band met het onderliggende domein. Dit is een goede stap vooruit ten opzichte van DV-certificaten.

Een SSL-certificaat verkrijgen

SSL-certificaten worden gebruikt om het verkeer op uw website veilig te versleutelen. Dit betekent dat de privégegevens van uw klanten aan niemand bekend worden gemaakt. De sterkte van de versleuteling hangt af van de capaciteit van uw webserver en browser. U kunt zien of uw site is versleuteld door te zoeken naar een hangslotpictogram.

Naast het beschermen van de informatie van uw klanten, kunt u ook uw SEO ranking verbeteren met een SSL-certificaat. Het laat zien dat u uw steentje bijdraagt aan de veiligheid van uw website.

De eerste stap bij het verkrijgen van een SSL-certificaat is bepalen welk type certificaat het meest geschikt is voor uw bedrijf. SSL-certificaten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kosten. Als u niet zeker weet welk type voor u geschikt is, kunt u een certificaatautoriteit raadplegen.

Vaststellen of SSL is geïnstalleerd

SSL is een protocol dat wordt gebruikt om online transacties en gegevens te beveiligen. Het voorkomt dat criminelen informatie op uw computer verkrijgen. Als uw website beveiligd is, ziet u een hangslotje in de adresbalk van uw browser, wat betekent dat de site gecodeerd is.

SSL-certificaten zijn een soort digitale handtekening. Een certificaat toont aan dat de website betrouwbaar en authentiek is. U kunt de geldigheid van uw SSL-certificaat controleren in het tabblad beveiliging van de browser.

De meeste browsers tonen een groen slotje in de adresbalk, wat betekent dat uw verbinding beveiligd is. De sterkte van de gecodeerde sessie hangt af van de mogelijkheden van het besturingssysteem van de client en de webserver.

U kunt de geldigheid van uw SSL-certificaat ook controleren met de tool Certificate Manager in uw browser. Klik op de knop Certificaat bekijken, die de details van uw SSL-certificaat weergeeft.