Het belang van een goede website in 2023

Telstar Web

Heeft jouw onderneming nog geen goede website? Dan is dit het moment om daar verandering in aan te gaan brengen. Je kunt als ondernemer onmogelijk uit onder het maken of laten maken van een professioneel uitziende website om jezelf aan de wereld te presenteren, te zorgen dat klanten of cliënten jou vinden of producten te verkopen. Door ervoor te zorgen dat de website van je bedrijf er goed uitziet, zo is ingericht dat de bezoekers alles makkelijk kunnen vinden en goed werkt, heb je het vertrouwen van potentiële afnemers al zo goed als gewonnen. Een slechte ervaring met de website daarentegen kan ervoor zorgen dat jouw mogelijke klanten meteen weer verder gaan. Het is daarnaast belangrijk dat je website voor elke bezoeker binnen een kort tijdsbestek laat zien wie jij als bedrijf bent, wat jullie uniek maakt en waar jullie voor staan.

Hoe zet je de website van je bedrijf op de juiste manier in?

  1. De website moet dienen om informatie te bieden en nieuwsberichten en blogs over je bedrijf en eventueel je werkveld te delen. Ook zijn er bedrijven die via hun website zorgen voor een echte community waardoor klantenbinding ontstaat.
  2. De website moet verkoop of opdrachten opleveren en dus de bezoekers aansporen tot actie.

Waar moet een goede website nog meer aan voldoen?

  1. Zorg dat je bedrijfswebsite op elk type apparaat goed te gebruiken is. Mensen bekijken websites op hun telefoon, smartwatch of laptop en doen zo ook aankopen.
  2. Houdt er rekening mee dat bezoekers van je website snel hun geduld zullen verliezen als de website langzaam is of niet goed laadt. Ze zullen dan geneigd zijn weg te klikken of naar een andere website te gaan.
  3. Ook een goede beveiliging van je website en een SSL-certificaat om dit aan te tonen is iets waar je niet zonder kan. Je klanten moeten kunnen zien dat ze veilig persoonsgegevens en betaalgegevens in kunnen vullen. Dit vraagt nogal wat van het vertrouwen.
  4. Relevante content die iets toevoegt. Zorg dat de bezoeker interessante en relevante informatie over jouw bedrijf vindt op jouw website en dat ze makkelijk door de site kunnen navigeren naar het geen zij zoeken. Zorgen voor de juiste content kan als je dit op de juiste manier aanpakt ook bijdragen aan de vindbaarheid van je bedrijf via zoekmachines. SEO teksten kunnen hierbij helpen.
  5. Uiteraard is je eigen website ook de plek waar je jouw bedrijf volop mag promoten. Illustreer de site met jullie successen en laat zien waar jullie goed in zijn.
  6. Houdt de website overzichtelijk, zet er niet te veel op en liever geen al te lange lappen tekst. Daarnaast is het fijn als er een functie zit op de site om makkelijk te kunnen zoeken.

Alleen met een goede website kan jouw bedrijf gaan groeien. Loop niet langer sales of opdrachten mis en laat Telstar Web een website op maat maken voor jouw onderneming. Of krijg de beste hulp bij webdesign. Neem contact op!