Hoe een website maken met Wix

Hoe een website maken met Wix

Hoe een website maken met Wix? Als u geïnteresseerd bent in het starten van een nieuwe website voor uw bedrijf, dan zijn er een aantal dingen die u moet weten. Enkele van de dingen die u moet weten zijn hoe u een website maakt, hoe u uw website test, hoe u de naam van uw website verandert, en hoe u nieuwe secties aan uw website toevoegt.

Recent hebben we een nieuwe website gebouwd voor een bedrijf uit de Led industrie, vooraf wist de klant want de mogelijkheden van Wix waren, hoe hij zelf bijvoorbeeld een foto van een veranda verlichting kon plaatsen, hoe hij nieuwe pagina’s kon maken, zijn menu structuur moest aanpassen …

Wix is de beste allround websitebouwer

Wix is een van de beste websitebouwers van dit moment. Het biedt een breed scala aan tools om u te helpen een gepersonaliseerde website voor uw bedrijf te maken. Met een gratis proefperiode van 14 dagen en flexibele plannen kunt u kiezen wat het beste werkt voor uw bedrijf.

De Wix Editor is een drag-and-drop websitebouwer die u totale controle geeft over uw website. U kunt tekst, foto’s, galerijen en video-achtergronden toevoegen en uw blokken en vormen aanpassen. Naast de originele Wix-editor kunt u ook de Wix App Market gebruiken om apps van derden te installeren, zoals apps voor sociale netwerken en e-commerce.

Voor sommige functies kan een betaald abonnement nodig zijn. Wix heeft echter een 14-dagen geld-terug-garantie, dus je hebt nooit pech als de dienst je niet bevalt.

Naast de enorme bibliotheek met sjablonen biedt Wix een aantal handige apps, waaronder een ingebouwde e-mailmarketingtool. Of u nu een freelancer, kunstenaar of kleine ondernemer bent, u zult een tool vinden die aan uw behoeften voldoet.

Als een van de meest populaire websitebouwers op de markt is Wix een gemakkelijk te gebruiken platform. Met behulp van de drag-and-drop editor, kunt u de perfecte site maken in enkele minuten.

De kunstmatige ontwerpintelligentie van Wix is een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel dat uw website genereert op basis van de informatie die u verstrekt. Hoewel het ideaal is voor beginners, kan het soms een beetje intimiderend zijn. Maar als je bereid bent om er doorheen te werken, kan het een geweldig hulpmiddel zijn.

In tegenstelling tot andere websitebouwers biedt Wix u een ecosysteem van tools, van sjablonen tot analyses. U kunt zelfs uw bestaande domein koppelen en een aangepaste online winkel maken.

Voeg een nieuwe sectie toe aan uw website

Secties zijn de bouwstenen van uw website en spelen een vitale rol in de structuur van uw site. Ze helpen u uw pagina op te delen in zinvolle secties, en ze zijn ook aanpasbaar. U kunt er zelfs uw eigen inhoud en aangepaste afbeeldingen aan toevoegen. Hier volgen enkele tips voor het toevoegen van een nieuwe sectie aan uw website.

Het eerste wat u moet doen is met uw muis over het titelgedeelte van de pagina gaan. Er verschijnt dan een omcirkeld plusteken waarmee u een nieuwe sectie kunt toevoegen. In geval van nood kunt u altijd een sjabloon gebruiken. Maar wees gewaarschuwd: sommige functies zijn een beetje anders dan de oude standbys.

Het is ook goed om te weten dat sommige secties maar één keer kunnen worden toegevoegd. Om een nieuwe sectie aan uw site toe te voegen, gaat u naar het paneel Elementen. Als u dat opent, krijgt u een gereedschapskist met opties om secties te bewerken, toe te voegen en te verwijderen.

Als u met de muis over de sectie beweegt, ziet u een voorbeeld van hoe deze er op de pagina zal uitzien. Daar kun je ervoor kiezen de naam van de sectie, de scheidingslijn of beide weer te geven. Ook kunnen sommige secties worden uitgeschakeld en opnieuw worden gerangschikt.

Een andere functie die op je lijstje moet staan is het gebruik van CSS om een parallax-achtig effect te creëren. Met deze functie ingeschakeld lijkt de achtergrondafbeelding te bewegen als u door uw site bladert.

Er zijn ook een aantal andere functies, waaronder de mogelijkheid om nieuwe elementen aan kolommen toe te voegen en afbeeldingen en video’s te uploaden. Allemaal geweldige manieren om uw website aan te passen.

Ten slotte kunt u uw site aanpassen door te kiezen uit een selectie van populaire WordPress-thema’s. Veel van deze thema’s worden geleverd met handige modules, zoals een contactsectie of een afbeeldingsgalerij.

Verander de naam van uw website

Wanneer u een nieuwe website hebt of uw bedrijf wilt rebranden, wilt u misschien de naam van uw website veranderen. Het proces kan echter ingewikkeld zijn, en u moet het in één keer goed doen. Hier volgen enkele tips om veelvoorkomende valkuilen te vermijden.

Onze klant wou bijvoorbeeld de pagina rond verlichting veranda aanpassen naar een nieuwe naam in de nieuwe website. Daarvoor moest hij een 301-omleiding maken, die zoekmachines vertelde dat zijn oude URL omgeleid was naar een nieuwe. Dit zorgt ervoor dat bezoekers uw website kunnen vinden.

U moet ook de statistieken van uw site in de gaten houden om eventuele problemen op te sporen. Google Analytics is een goede plek om te beginnen. Het geeft u informatie over hoe goed uw oude site presteert. U kunt ook een ahrefs-tool instellen om te zien welke websites naar de uwe linken.

Om het meeste uit uw domein te halen, moet u een rebrandingplan hebben. Voordat u de naam van uw website verandert, moet u ervoor zorgen dat uw naam, merk en logo consistent zijn.

Als het gaat om SEO, kunt u het beste dezelfde domeinnaam gebruiken als uw bedrijf, omdat uw site dan gemakkelijker te vinden is voor klanten. Kortere domeinnamen zijn gemakkelijker te onthouden. Als u kunt, koop dan een premium domein, dat is beter te onthouden.

U kunt ook een checklist voor de overgang naar een ander domein gebruiken om u te helpen bij de overgang. Neem de belangrijkste details op in een document en dateer het om verwarring te voorkomen.

Het proces kan zo weinig als 20 minuten tot zo veel als vijf uur duren, afhankelijk van de hosting situatie en of u ervoor kiest om uw site bestanden te migreren of gewoon klonen. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van uw bestanden en databases om verlies van gegevens te voorkomen.

Test uw website

Als u een nieuwe website bouwt, wilt u die testen op een aantal verschillende browsers. Dat kan gemakkelijk met speciale tools. Als u er verschillende gebruikt, krijgt u een beter idee van hoe goed uw site zal werken in verschillende browsers.

Hoewel sommige sites waarschijnlijk beter presteren op mobiele apparaten, moet u de desktopversies van uw site niet over het hoofd zien. De snelheid van uw gebruikers op uw desktop kan ook van invloed zijn op de algehele laadsnelheid van uw pagina.

U moet ook nagaan hoe uw site reageert op verschillende netwerken en firewalls. Als u bijvoorbeeld een product van derden gebruikt, zoals SSL, moet u ook nagaan hoe dit de prestaties van uw systeem beïnvloedt.

Het maken van een website is een complexe taak, maar het testen van uw website in verschillende browsers is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat hij goed functioneert. Het is een goed idee om uw site ten minste eenmaal per jaar grondig te controleren.

Testen met de eerste klik kan u helpen problemen met de navigatie van uw site te vinden en op te lossen. Dit is vooral belangrijk voor websites die tijdens de ontwikkeling worden getest. Het biedt ook een visuele weergave van de interactie tussen gebruikers en uw site.

U kunt eerste-klik-tests uitvoeren met een tool als CrossBrowserTesting. Deze tool biedt meer dan 2.050 combinaties van schermresoluties en browsers. U kunt er ook schermafbeeldingen mee maken. Bovendien kunt u live tests uitvoeren, zodat u kunt zien hoe uw website eruitziet en zich gedraagt op een echt apparaat.

Als u een uitgebreidere test van uw website wilt uitvoeren, kunt u een premium dienst overwegen. Sommige van deze diensten zijn gratis, maar hebben een beperkte set functies.