Hoe werkt SEO voor opstartende bedrijven?

Voor een opstartend bedrijf is het heel belangrijk om goed aangeschreven te staan. Dit doe je onder andere door ervoor te zorgen dat je goed vindbaar bent bij de zoekmachines zoals onder andere Google. Hoe je dit precies doet en hoe belangrijk dit is dat leggen wij jou uit.

Hoe belangrijk is SEO?

Laten we eerst eens beginnen met uit te leggen wat SEO precies is. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization of in het Nederlands gezegd zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat ervoor gezorgd moet worden dat je goed vindbaar moet kunnen zijn wanneer men in een zoekmachine bepaalde woorden intikt. Stel dat jij een bedrijf hebt in kappersbenodigdheden en er wordt in een zoekmachine gezocht met de woorden “kappersschaar kopen” dan zou het fijn zijn wanneer jouw bedrijf als een van de eerste zichtbaar is in de resultaten. Wanneer dit zo is dan zullen de potentiële klanten ook snel op jouw website klikken en daardoor ook sneller geneigd zijn om een aankoop te doen bij jouw bedrijf. Het doel is dus uiteindelijk om meer en nieuwe klanten te genereren.

Ga je het zelf doen of geef je het uit handen?

Die keuze is helemaal aan jou of dat je dit zelf doet of dat je het uitbesteed aan mensen die er al jaren mee bezig zijn en precies weten wat ze moeten doen. Zo is bijvoorbeeld Digitaldesert een bedrijf wat weet waar het mee bezig is en weet hoe ze het aan moeten pakken om jouw website zo goed als bovenaan te laten eindigen bij de zoekresultaten. Het is dus zeker een overweging waard om het uit handen te geven zodat jij de tijd kunt nemen om andere belangrijke dingen te regelen zoals bijvoorbeeld je inkoop en je verkoop. Zeker de verkoop van jouw producten zal zeker gaan stijgen wanneer je beter te vinden bent bij de zoekmachines.

Meerdere vestigingen maar 1 bedrijf

Digitaldesert heeft meerdere vestigingen in Nederland. Onder andere hebben ze een SEO Breda maar er zijn nog een aantal plaatsen waar zij gevestigd zitten. In principe maakt voor jou de plaats van de vestiging niet zo heel veel uit omdat het grootste deel toch online zal gaan verlopen. Het is niet per se nodig om een fysieke afspraak met hen te hebben. Je kunt bij hun een offerte aanvragen met daarin uitgelegd wat precies jouw doel is. Hun zullen jou daar dan een antwoord op geven en aan de hand daarvan zal er een vervolggesprek plaats gaan vinden.

Hoe snel merk je iets van SEO?

Op zich kan het best snel gaan dat je wat merkt van de zoekmachine optimalisatie maar je moet het wel even de tijd geven. Het is niet zo dat wanneer het vandaag gebeurd is dat je er morgen al meteen heel veel profijt van hebt. Jij weet als geen ander hoelang het duurt om een goed bedrijf op te bouwen. SEO is een onderdeel van je reclamecampagne en dus heel erg belangrijk. Veel succes!