Hoe kies ik een waterpomp?

Het kiezen van een waterpomp kan een lastige klus zijn. De pompen komen voor in allerlei soorten en maten. Zo heb je waarschijnlijk bij je zoektocht onder andere dompelpompen of regenwaterpompen gezien. Na al je research weet je nog steeds niet welke regenwaterpomp er precies bij jouw bewateringsklus pas. Gelukkig zijn wij er nog en gaan wij je een handje helpen met het maken van de juiste keuze. In de blog lees je meer over de waterpompen.

Tuin besproeien met regenwater

Je wilt de planten besproeien met regenwater? Bij het besproeien met regenwater zijn er een altijd opties. Hieronder volgt een lijst met pompen en zijn voordelen:

  • Besproeiingspomp: Geschikt voor het besproeien van de tuin. De pomp zet je op een droge plek neer dicht bij een waterbron. Je kunt ook een regenton gebruik of een reservoir. De pomp is niet geschikt voor sterk vervuild water.
  • Beregingspomp: Geschikt voor het besproeien voor de tuin. Deze pomp kan wel terecht op een natte plek. Je zal de pomp dus in een regenton kunnen plaatsen. Lees wel goed de handleiding voordat je de pomp daar plaatst.
  • Hydrofoorpomp: Ook deze pomp is uiterst geschikt voor het besproeien van je tuin met regenwater. Deze pomp is ook geschikt voor het regenwatervoorziening in je huis. De pomp moet helaas wel op een droge plek staan maar kan wel water pompen uit een regenton of reservoir

Woonruimte of vijver leegpompen

Wil je jouw vijver leegpompen of moet er water verwijderd worden vanwege overlast aan regen? Schaf dan een dompelpomp aan. De dompelpomp is geschikt voor het leegpompen voor bijvoorbeeld een overstroomde kelder, kamer of een vijver die leeg moet. De pomp kan op een natte plek staan in bijvoorbeeld een ondergelopen kelder. Lees wel goed de handleiding na zodat je veilig om gaat met het product. De pomp is geschikt om te gebruiken met vuil water.