Website optimaliseren? Lees deze tips!

Het aantal websites blijft maar stijgen, op het internet zijn steeds meer websites te vinden. Dit zorgt er voor dat de concurrentie ook hoog is. Hierdoor is het steeds belangrijker om je met jouw website te onderscheiden van de rest. Hierbij komt het optimaliseren van de website ook om de hoek kijken. Kort gezegd: hoe beter jouw website is, hoe groter de kans is dat deze hoger in de zoekresultaten van Google wordt getoond. En dat is natuurlijk wat je wil, hoe meer bezoekers hoe groter de kans op conversie. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw website te optimaliseren.

Goede basis

Een goede basis is overal belangrijk voor. Hierbij wordt voornamelijk de techniek van een website bedoeld. De redirects, canonicals en laadsnelheid van de website vallen onder andere onder de techniek. Maar ook de domeinnaam is erg belangrijk. Dit is de eerste stap van het opzetten van een nieuwe website: het aanvragen van een domeinnaam. Deze moet kort en uniek zijn en tevens bij jouw organisatie en product passen. Vaak wordt de merknaam gebruikt als domeinnaam.

Content

Wat betreft content kan elke website blijven optimaliseren. Elke website heeft namelijk wel content dat nog niet goed geoptimaliseerd is. Dit komt doordat de markt continu veranderd en wanneer je een grote website hebt, het een hele klus is om de content continu aan te passen. Hier kan je dus eigenlijk onbeperkt mee bezig zijn. Ook liggen er altijd kansen om meer content te produceren waardoor je beter gaat ranken in Google. En op meer zoekwoorden!

Linkbuilding

Om hoger te komen in Google wordt er nog steeds gekeken naar het aantal verwijzende domeinen. Hoe meer domeinen hoe ‘beter’ een website zou zijn. Hierbij is een gezonde combinatie van hoge en lage autoritaire domeinen van belang.