Hoe Trek Je Meer Aandacht Met Je Website?

Een website met je naam bezitten is leuk, maar het levert je niets op als je geen bezoekers over je virtuele vloer krijgt. Hier zijn een paar tips die we je kunnen geven om daar verandering in te brengen.

 

Hier Zijn Enkele Tips Die Je Op Weg Kunnen Helpen

❖   Maak Je Website kijken Aantrekkelijk En Overzichtelijk.

Zorg voor een leuke combinatie van kleur, afbeeldingen en tekst. Hou rekening met je doelgroep. Een wetenschappelijke site ziet er niet hetzelfde uit als de website over de laatste top 100 in popmuziek.

❖   Hoe Kan Ik De Google Zoekopdrachten Beïnvloeden?

Hier komen we aan een ander paar mouwen. Om hoger te scoren in de resultatenlijst van een zoekopdracht heb je wat technische informatie nodig. Niet dat het raketwetenschap is, maar je moet toch wat basiskennis opdoen. Je zal bepaalde zinsneden of woorden moet implementeren in je teksten om Google te triggeren.

In het vakjargon is dat het toepassen van de SEO, de Search Engine Optimalisation. In het Nederlands, de zoekmachine-optimalisering.

Deze techniek zorgt ervoor dat wanneer je een opdracht geeft de zoekmachine naar die hits zal gaan zoeken die aan je site verbonden zijn.

Als je wil gokken op sportwedstrijden is het beter dat je bijvoorbeeld bij betfirst voetbal terechtkomt op betfirst voetbal. Niet bij de online sport verkoopafdeling van Bol.Com. Hoe de SEO in zijn werk gaat kan je hier nalezen: SEO leren? – Gouden tips & Uitleg om SEO zelf te doen.

❖   Gebruik Sociale Media Om Je Website te Promoten

Maak een Facebookpagina aan voor je website. Doe je dat netjes, kan je de contacten van je account vragen om deze pagina verder te delen. Het is verbazingwekkend hoeveel contacten je kan bereiken na een aantal keren delen. Link je webpagina aan het sociale account en geïnteresseerde lezers zullen makkelijk de overstap naar je actuele site maken.

 

Meld je aan bij Facebookgroepen die verwant zijn aan de activiteiten op je website. Je bereikt er rechtstreeks je doelgroep. Voor een betrekkelijk laag bedrag kan je al advertentieruimte kopen waardoor je Facebookpagina door meer Facebookgebruikers gezien wordt.

 

❖   Gebruik heldere en goed geschreven teksten

De eerste regel, hou je aan de zaken wijdt niet uit over trivialiteiten die de lezer niet boeien. Let op je spelling. Ben je niet helemaal zeker over je grammaticale kunsten? Controleer dan je teksten op LanguageTool – Online grammatica-, stijl- en spellingscontrole. Lezers zullen sneller twijfelen aan je beroepsernst als er op je website spellingsfouten staan.

Denk eraan dat je bezoekers meestal op zoek zijn naar specifieke informatie. Je kan een beknopte situatie en historiek van je bedrijf of vereniging geven. Maar met je familiale situatie en je voorkeuren is de surfer door de band niet veel wijzer.

Tijd is namelijk de dag van vandaag een belangrijke speler in het dagelijkse leven. In ons drukke bestaan lijken de dagen steeds korter. Voelt een lezer dat hij bij jou niet direct het gewenste antwoord vindt, zal hij in no-time wegklikken.