Website prijs

Wij proberen u hier een duidelijk beeld van een website prijs mee te geven. Wat moet je ongeveer betalen voor een website hosting en domeinnaam? Meestal is het niet gemakkelijk te berekenen of op voorhand in te schatten wat de website prijs is voor webdesign. Bij ons krijgt u een duidelijk prijs voor uw website.

Website prijs voor responsive design

Bepalen hoeveel een website moet kosten is een van de meest gestelde vragen in de web design wereld, meestal moeten webdesigners de vraag schuldig blijven. Zelfs nu, met miljoenen websites online, bestaat er geen magische formule voor de berekening van zowel de kosten van een nieuwe website of de kosten van een redesign. Vandaar werken wij met pakketten, in onze  website prijs zitten de website ontwikkelingskosten, de web design kosten voor verschillende componenten en actuele website functies inbegrepen.

Net als andere goederen en diensten, zullen de kosten voor het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van een website veranderd in de tijd. De waarde van een website is anders geworden in 2017 dan het een paar jaar geleden was. Ondernemers willen de dag van vandaag, een functionele, aantrekkelijk en responsive website. Het is ook logisch dat u meer moet betalen voor een site met veel functies. Als het gaat om het bepalen van de website kosten, komt het er op neer dat je krijgt waarvoor je betaalt. Een goedkopere website zal minder content en minder functies bevatten, terwijl een duurdere website extra design features en functionaliteiten zal hebben.

Wat kost een website?

Veel webdesigners kunnen geen exacte prijs meedelen om een website te laten bouwen. Wij wel, wij werken met pakketten, iedereen weet op voorhand de prijs om een website te laten maken. Voor de prijs van € 850,- kunnen we reeds een basis website ontwikkelen.  Wilt u wat meer extra’s zoals zoekmachine optimalisatie, een website op maat … dat is de website prijs ergens tussen  € 850,- en € 4000,-. Hieronder een duidelijk overzicht.

Alle prijzen excl. BTW 21%

Responsive is belangrijk

Responsive ontwerp is nu een noodzaak voor web design. Responsive design betekent dat een website is ontworpen voor de functionaliteit op desktops, tablets en mobiele apparaten. Met 232 mogelijke schermafmetingen de dag van vandaag, is het niet moeilijk om te begrijpen waarom responsive design de kosten van websites omhoog heeft gedreven. De noodzaak van responsive website is één oorzaak van de kloof tussen de hoogste en laagst mogelijke kosten voor website. Een responsieve ontwerp van een website kost ongeveer 20% meer dan vroeger. Maar je hebt nu eenmaal een responsive design nodig de dag van vandaag, want bijna de helft van de bezoekers komen via een tablet op uw website en meer en meer ook ,via smartphone vandaar moet u website de functionaliteit bevatten om zich aan te passen op tablets en mobiele apparaten. Dit zorgt ervoor dat u bezoekers op een efficiënte manier de website kunnen bekijken, waardoor het u een potentieel krijgt van terugkerende klanten.

Evolutie van de prijs

De Web design prijzen zijn in 2017 alweer gestegen. Ten eerste bestaan er aanzienlijk meer concurrenten in de webdesign markt de dag van vandaag, misschien wel tien keer meer dan een decennium geleden. Jobs voor webontwikkelaars en computernetwerk architecten zullen naar verwachting 22% zal groeien in 2020, wat sneller is dan het gemiddelde voor alle beroepen in Vlaanderen. Omdat er zo veel banen worden gecreëerd in deze markt, wordt de concurrentie groter en zullen de website prijzen normaal wel omlaag gaan.

Ten tweede, hebben moderne hulpmiddelen het veel gemakkelijker gemaakt voor webdesigners om fantastische websites te maken, en meestal in veel minder tijd dan voorheen.

Deze factoren hebben ook geleid tot een aantal onverwachte resultaten. Het meest opvallend is dat in de laatste vijf jaar, de kosten van web design meer ongelijksoortige zijn geworden. 

Hoeveel kost een website per maand?

De maandelijkse kosten voor een website kan je berekenen op basis van welke diensten u gebruik wil maken van maand tot maand. Echter, als je een internet marketing pakket wil dat voortdurende optimalisatie of andere diensten omvat, kunt de kosten relatief vergelijken elke maand.

Maandelijks, moet je dan betalen voor uw website hosting, SEO of andere lopende optimalisatie, content creatie of link building diensten en speciale design projecten. Dit bedrag is gelegen tussen de € 100 tot € 1000 per maand.

Hoeveel kost een website per jaar?

De Jaarlijkse kosten van een website zijn afhankelijk van het aantal lopende diensten in verband met het ontwerp, evenals eventuele bijzondere, eenmalige–kosten of projecten. Bijvoorbeeld, de kosten van een nieuw website-ontwerp, of een website redesign. Als uw Internet marketing bedrijf dezelfde taken maand na maand doet met slechts één of twee speciale taken of opdrachten, zal uw jaarlijkse kosten schommelen tussen de € 1000 tot € 10.000 (afhankelijk van de dienstverlening).

Helaas is het moeilijk om erachter te komen hoeveel van uw website zal kosten zonder te weten welke diensten je nodig hebt! Dus om een goed idee te hebben wat uw site kost op maandelijkse of jaarlijkse basis, kunt u het onderstaande gedeelte over de website componenten en hun kosten te lezen. Dit kan u helpen beter antwoord op uw oorspronkelijke vraag “Hoeveel moet een website?”

De kosten van een website zijn sterk gebaseerd op de specifieke onderdelen. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, is een website met basisfunctionaliteit qua kosten veel minder, zowel in eerste instantie en in de tijd, dan een site die fungeert als een online winkel of integreert met een bedrijfsdatabase of een stuk software.

Domeinnaam

De domeinnaam van een website is de unieke naam die in de URL van uw website wordt weergegeven. Het is net zoiets als je online vingerafdruk. Het is specifiek voor jou onderneming. Hoewel andere websites vergelijkbare domeinnamen kunnen hebben is uw domeinnaam van jou alleen. Echter, om de rechten op uw domeinnaam te krijgen, moet je het jaarlijks te registreren.

Uw domeinnaam is belangrijk omdat het zorgt voor een online identiteit voor uw website. Het hebben van een domeinnaam stelt geloofwaardigheid bij bezoekers van de site en potentiële klanten. Het is ook belangrijk, want als je wil veranderen van uw webhost zal uw domeinnaam met je mee gaan. Ten slotte, uw domeinnaam is belangrijk omdat het  uw mogelijkheden voor online reclame, uitbreidt die nodig is voor het aantrekken van verkeer naar de website.

Website Hosting

Hosting is gewoon de service die het mogelijk maakt uw website toegankelijk te maken voor andere internetgebruikers. Hosting is van belang omdat de kwaliteit van de gastheer van uw website afhankelijk van invloed kan zijn op de pagina laadtijd, de technische ondersteuning die u ontvangt als uw site crasht, en het vermogen van uw website om uit te breiden in de toekomst. Om het simpel te zeggen, uw hosting provider heeft een enorme impact op uw  website functies. Hoewel gratis hosting-diensten bestaan, zullen hun technische ondersteuning niet zo goed zijn als betaalde hosting diensten.

Kosten ongeveer: € 200 tot € 500 per jaar (afhankelijk van de functies)

Content Management Systemen

Een CMS is een systeem dat u zal toestaan om informatie op de website te wijzigen zonder dat u moet knoeien met bestanden. Het maakt het zeer eenvoudig voor u om de kleine dingen op de website aan te passen of pagina’s of artikels later toe te voegen. U kan de volledige controle krijgen over wat er wordt getoond op uw website wilt.

Een CMS zoals WordPress is één van de gebruiksvriendelijke systemen op de markt en goedkoop, terwijl je voor anderen systemen maandelijkse of jaarlijkse licentie kosten. Wat u kiest, hangt af van welke specifieke functionaliteit  uw website nodig zal hebben.

Kosten gebruik CMS: € 75 tot € 500 per jaar (afhankelijk van het gekozen platform)

Copywriting en Content Creation

Dit is ook wer bepalend van het aantal pagina’s dat uw website heeft. Hoe meer pagina’s u nodig zal hebben, hoe meer copywriting.

Copywriting in zoekmachine optimalisatie (SEO): de inhoud van uw website moet geschreven worden rond de zoekwoorden van uw producten of diensten, want als dat niet gebeurt, zal uw website niet gevonden worden in de zoektocht naar die termen. Een ervaren content schrijver beschikt over de kennis van SEO en zal de juiste zoekwoorden in de content opnemen en zal uw bezoekers aansporen om actie te ondernemen.

Kosten: € 75 tot € 300,- per pagina, afhankelijk van het aantal pagina’s of artikels

SEO

Om relevante bezoekers aan te trekken, moet uw website volledig geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie diensten kunnen variëren van zeer goedkoop tot duizenden euro’s per maand, afhankelijk van hoeveel werk  dat uw kantoor in de ranking en de zichtbaarheid van uw nieuwe site moet zetten.

SEO diensten omvatten meestal meerdere lopende acties en tactiek. SEO pakketten omvatten optimalisatie van de website, trefwoord onderzoek, gerichte outreach en link building, content creatie, en ga zo maar door.

Dus hoeveel moet een website kosten? Hier zijn onze bevindingen

Concluderend kan de kost van een website sterk variëren, afhankelijk van de functies van de site, de internet marketing diensten, esthetische kwaliteiten, en het bedrijf dat instaat voor het creëren van het Webdesign. Terwijl de kosten van een basis website is gedaald, heeft de behoefte aan interactiviteit geholpen om de prijs stabiel te houden van een high–end, competitieve ontwerp.

In 2017, moet je prijs betalen tussen de € 1000,- en € 10.000,- voor een volledige functionele geoptimaliseerde zakelijke website. Deze prijs kan lager zijn als uw site weinig SEO pagina’s en minimale functionaliteiten bevat of hoger als je ontwikkeling op maat, uitgebreide ontwerp, of interactieve elementen nodig hebt.

De prijs van een website zal blijven veranderen naarmate de tijd vordert en nieuwe technologieën en functies worden ontwikkeld. Vanwege dit, kan het verstandig zijn om te investeren in een website onderhoudsplan, zodat u niet opnieuw hoeft te betalen voor een nieuwe site in een paar jaar.

Kosten: € 300 tot € 1.500 per maand

Plannen voor een nieuwe website?

Bij het bepalen van het budget voor website ontwerp of herontwerp, is het belangrijk om de kosten in overweging te nemen. Echter, de kosten van uw website-project zijn niet de enige factoren die de winst bepalen die je kan maken rond uw site. Aangezien mobiele internetgebruik blijft sputteren, is het ontwerpen voor mobiele gebruikers noodzakelijk. Geld investeren in het creëren van een responsive webdesign is belangrijk want het zal meer conversies brengen wat betekend dat de initiële kosten van het herinrichten van je website snel terug betaald zullen zijn.

Vooruit plannen en het vinden van de exacte kosten van uw nieuwe website ontwerp of herontwerp in 2017 zal uw project op koers te houden. Tijdlijnen, functies en aangepaste ontwerp factoren zullen variëren en sterk gebaseerd zijn op de prijs van uw website eisen. We denken onze tabel hierboven zeer nuttig kan zijn in het krijgen van een greep op wat uw uiteindelijke website kosten.

Als u overweegt te investeren in een nieuwe of verbeterde website, vraag dan gerust offertes bij verschillende kantoren en stel hun de vraag  “hoeveel moet mijn website kosten?” U zal merken dat u het best kan samenwerken met ons team!

Contacteer ons voor de prijs van u website

Wilt u meer info over de prijs om een website te laten maken. Dan moet je op voorhand voor jezelf uitmaken van uit hoeveel pagina’s de website moet bestaan, wil je er SEO bij?  Wil je een  eenvoudige website of wilt website op maat … Voor meer informatie Bel : 0495/21 45 83 – e-mail: info@seobureau.be

Alle prijzen excl. BTW 21%